Експерти проєкту BIOPLAT-EU запитали у директорки Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерини Савчук та заступника Голови Держенергоефективності Юрія Шафаренко:

Що зроблено на законодавчому рівні в контексті підтримки вирощування енергетичних рослин? Як перехід на ВДЕ допомагає оптимізувати витрати у громадах? Які плюси для громад від вирощування енергетичних рослин?

Відповіді шукайте у наступних відео:

Катерина Савчук

Юрій Шафаренко

Переглянувши відео ви дізнаєтесь:

  • Про три складові: економічну; соціальну; екологічну.
  • Про бар’єри для вирощування енергетичних рослин.
  • Про реальні переваги створення кластерів.
  • Про потенціал вирощування енергетичних рослин.
  • Про стан розробки законодавчої бази.

Чому це важливо?
Кожна гігакалорія, вироблена з газу, залишає економіку нашої держави, а кожна гігакалорія, вироблена з місцевих видів палива, залишається в регіоні, створює нові робочі місця, а також сприяє економічному розвитку регіону і країни в цілому.

Детальніше про BIOPLAT-EU
Проєкт отримав фінансування від програми досліджень та інновацій Європейського Союзу “Горизонт 2020” (Horizon2020) за грантовою угодою № 818083.

Матеріали проєкту, які можуть вас зацікавити нижче:

BIOPLAT-EU: МАТЕРІАЛИ ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧІ ЗАЦІКАВЛЕНИХ СТОРІН «ЕНЕРГЕТИЧНІ КУЛЬТУРИ ДЛЯ БІОЕНЕРГЕТИЧНИХ ПРОЄКТІВ: ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ»

BIOPLAT-EU: МАТЕРІАЛИ ОНЛАЙН ЗУСТРІЧІ ЗАЦІКАВЛЕНИХ СТОРІН «ЕНЕРГЕТИЧНІ КУЛЬТУРИ ДЛЯ БІОЕНЕРГЕТИЧНИХ ПРОЄКТІВ: ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ ТА ТЕРНОПІЛЬЩИНИ»

Додаткову інформацію про проєкт BIOPLAT-EU Ви можете знайти на офіційному сайті проєкту BIOPLAT-EU.

Контактна особа від НТЦ “Біомаса”: Олександра Трибой (tryboi[a]secbiomass.com)

Попередні відео відображають лише думку авторів. Європейська Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, яку вони містять. BIOPLAT-EU є правонаступником проєкту FORBIO.