Інфо День “Стале використання агробіомаси для енергетики – додатковий дохід для аграріїв” в Черкасах відвідали близько 50 учасників, серед яких: представники аграрних компаній, фермери, представники наукових інститутів аграрного та технічного напрямку, а також представники бізнесу та консалтингу.

Відкривала семінар член ревізійної комісії Біоенергетичної Асоціації України Тетяна Желєзна, яка розповіла про сучаcний стан та перспективи розвитку біоенергетики в Україні, потенціал та перспективи аграрної біомаси.

Під час інфо дня учасники змогли дізнатись більше про брикетування агробіомаси в Україні, можливості заготівлі побічної продукції кукурудзи на зерно для енергетичного використання, перспективи створення ринку біопалив в Україні, біогазову енергетику.

Також у рамках дискусії-тренінгу «Енергетичні культури від вирощування до використання» відбулось обговорення питань вибору енергетичної культури для вирощування; придбання посадкового матеріал; особливостей вирощування енергокультур; збору і зберігання біомаси енергетичних культур; енергетичного використання біомаси енергокультур.

Захід відбувся в рамках Міжнародного агропромислового експо-фесту AGROSHOW Ukraine 2018.

Організаторами виступили: Біоенергетична асоціація України та НТЦ «Біомаса».

Фотозвіт: https://flic.kr/s/aHsmi6zDJr



Презентації

  1. Тетяна Желєзна – Біоенергетична Асоціація України – “Розвиток біоенергетики в Україні. Потенціал та перспективи аграрної біомаси”
  2. Тетяна Желєзна – НТЦ “Біомаса” – “Брикетування агробіомаси в Україні. Перспективи для аграріїв”
  3. Семен Драгнєв – НТЦ “Біомаса” – “Можливості заготівлі побічної продукції кукурудзи на зерно для енергетичного використання в Україні”
  4. Анна Пастух – Біоенергетична Асоціація України – “Перспективи створення ринку біопалив в Україні”
  5. Юрій Епштейн – ТОВ «АККОРД ЛТД» – “Біогазова енергетика – ефективний інструмент підвищення економічної сталості сільськогосподарських підприємств” – Проект FORBIO програми ЄС Горизонт 2020″
  6. Олександра Трибой – НТЦ “Біомаса” – “Можливості використання малопродуктивних земель для вирощування сталої біосировини. Проект FORBIO програми ЄС Горизонт 2020”
  7. Олександра Трибой – НТЦ “Біомаса” – “Презентація демонстраційної ділянки проекту FORBIO в Україні. Результати агрономічної та техніко-економічної оцінки проекту”
  8. Олександра Трибой – НТЦ “Біомаса” – Дискусія-тренінг «Енергетичні культури від вирощування до використання»